Acaciahout

Acaciabomen zie je in India overal staan. Acaciahout is een niet-inheemse hardhoutsoort met een breed kleurspectrum van warme – tot lichte delen.
Het is duurzaam hout: de bomen groeien snel (hij bereikt zijn volle lengte in zestien jaar) en voor iedere gerooide boom wordt een nieuwe aangeplant. Houten producten zijn enigszins gevoelig voor temperatuur- en vochtigheidsschommelingen.
Het gebruik in een te droge atmosfeer kan zorgen voor werking (kromtrekken of breken) van het hout. Te nat is echter ook niet goed. Een relatieve vochtigheid tussen de 50 en 70% is ideaal.
De meeste houten gebruiksvoorwerpen zijn afgewerkt met een voedselveilige lak. De producten kunnen met de hand worden gewassen, maar ze zijn niet bestendig tegen de vaatwasser. Ook wordt het afgeraden om hout in water te laten weken.
Om ze te onderhouden en tegen uitdrogen te beschermen, kan je af en toe het hout met slaolie inwrijven. De houten serveerplanken zijn hard genoeg om ook te dienen als snijplank en zacht genoeg om het mes scherp te houden. Het is echter onvermijdelijk dat er bij gebruik snijkrassen ontstaan.

Nieuwtjes

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2016 - 2024 Twin Arts Lifestyle | sitemap | rss